~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

αγναντεύω (ρήμα) // βλέπω από μακριά, ή παρατηρώ από ψηλά, από ύψωμα

+Στην Μνήμη των Πάνου και Ελένης και του Σταύρου Πάνου Αϊβαλή απο το Ελληνικόν Γορτυνίας και Ιδρυτή της εφημερίδας "Λούσιος" και μετέπειτα "Αρκαδικό Βήμα" (1988-2009)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
"Χαίρε Ω Χαίρε Ελευθερία" Δ. Σολωμός

~

~
λέμε στους γείτονες και στους συγχωριανούς μας

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Θεία Μίτσα, η καλή μου θεία.

αντίο θεία....
Θεία Μίτσα, η καλή μου θεία. Ήπιων τόνων, καλοσυνάτη, φιλόξενη, σπουδαία νοικοκυρά, αγαπούσε τα λουλούδια, τα πουλιά..., αγαπούσε το ωραίο! Μια ευαίσθητη ψυχή!

 Η ομιλία της πάντοτε χαμηλά και ήρεμα, ακόμη κι όταν έλεγε κάτι θυμωμένα, δήθεν μαλώνοντας τον αγαπημένο της μικρό αδελφό Σταύρο.

Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, μόνο καλές αναμνήσεις έρχονται μπροστά μου, ζωντανές εικόνες της. Πώς να ξεχάσω, όταν ήμουν στην τρίτη δημοτικού σε ηλικία 8 ετών,  νοσηλεύτηκα για πολλές ημέρες και κοντά μου είχα την θεία Μίτσα, να μου κρατάει γλυκιά συντροφιά, να με συνοδεύει στις ακτινογραφίες κι ότι άλλο χρειαζόμουν, μιας και η μητέρα μου είχε να φροντίσει την υπόλοιπη οικογένεια.
Τάκης και Μιχάλης, τ' αγαπημένα της παιδιά, στάθηκε μάνα και πατέρας, μιας και ο καλός της ο Μανώλης, ο θείος, έφυγε νωρίς. Τ' αγαπούσε πολύ και τα φρόντιζε σαν πραγματική Ελληνίδα Μάνα μέχρι τα τελευταία της χρόνια.

Η αγάπη της όμως δεν περιοριζόταν..., στη σκέψη της και στην καρδιά της είχε τον κάθε άνθρωπο που ονομάζεται ο "πλησίον".
Καλό ταξίδι θεία Μίτσα! ήδη είσαι στη νέα σου κατοικία, και σύντομα θα λάβεις και το νέο σώμα κατά την υπόσχεση του Κυρίου Ιησού Χριστού, το οποίο ποτέ δεν γερνάει, ποτέ δεν πονάει, ποτέ δεν αρρωσταίνει, αφού είναι Αιώνιο και Άφθαρτο.
Ο απόστολος Παύλος, γράφει στην προς Φιλιππισίους επιστολή (α'23), επιθυμούσε να αναχωρήσει και να είναι με τον Χριστό' δεδομένου ότι είναι πολύ πλέον καλύτερα, επειδή "ξέρουμε, βέβαια, ότι, αν η επίγεια οικία του σκηνώματός μας (του σώματός μας δηλ.) χαλαστεί, έχουμε από τον Θεό οικοδομή, οικία αχειροποίητη, αιώνια, στους ουρανούς" (Β' Κορινθίους ε'1).
Έτσι, μας προτρέπει, σ' όσους έχουμε για ελπίδα τον αναστημένο Ιησού Χριστό, ότι αν πιστεύουμε ότι ο Ιησούς πέθανε και αναστήθηκε, έτσι και ο Θεός, αυτούς που κοιμηθήκαν με πίστη στον Ιησού, θα τους φέρει μαζί Του. Επειδή, σας λέμε τούτο διαμέσου του λόγου του Κυρίου, ότι εμείς που ζούμε, όσοι απομένουμε στην παρουσία του Κυρίου, δεν θα προλάβουμε αυτούς που κοιμήθηκαν' δεδομένου ότι ο ίδιος ο Κύριος θα κατέβει από τον ουρανό με πρόσταγμα, με φωνή αρχαγγέλου, και με σάλπιγγα Θεού, κι αυτοί που πέθαναν εν Χριστώ θα αναστηθούν πρώτα' έπειτα, εμείς που ζούμε, όσοι απομένουμε, θα αρπαχτούμε μαζί τους με σύννεφα σε συνάντηση του Κυρίου στον αέρα' κι έτσι, θα είμαστε πάντοτε μαζί με τον Κύριο. Λοιπόν, παρηγορείτε ο ένας τον άλλον μ' αυτά τα λόγια.
(Τα εδάφια από την Καινή Διαθήκη είναι από τη μετάφραση στη δημοτική του Σπύρου Φίλου). 
                                                                                                                                                                   Παρασκευάς Σταύρου Αϊβαλής

______________________________